Vastuullisuus on Sonaatille enemmän kuin vain tapa toimia, se on olennainen osa työtämme – kaikissa toimipisteissä, joka päivä.

Hyvän ruokavalion ainekset edistävät terveyttä ja hyvinvointia luonnon tarjoamia raaka-aineita kunnioittaen. Siksi olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja haluamme kehittää Sonaatin toimintaa kokonaisvaltaisesti,  kestävälle pohjalle. 

Vastuullisten makuelämysten puolesta

Vastuullinen hankinta:

  • Luotettavien yhteistyökumppanien kanssa varmistamme käyttämiemme raaka-aineiden jäljitettävyyden ja alkuperän.

Vastuullinen tarjonta:

  • Kehittämällä kasvistarjontaamme pyrimme ohjaamaan asiakkaitamme valitsemaan terveellisemmin ja ympäristöystävällisemmin.

Vastuullinen toiminta:

  • Pyrimme minimoimaan hävikin ruokaketjun kaikissa kohdissa ja panostamme ympäristöosaamisen lisäämiseen ravintoloissamme. Ruoanvalmistusprosessissa hyödynnämme koneita mahdollisimman energiatehokkaasti.

Hyvää Suomesta, herkullista läheltä

Ravintoloissamme käytetään mahdollisimman paljon suomalaista lihaa, vihanneksia sekä juureksia sesongin ja sadon riittävyyden mukaan. Myös viljatuotteet, kuten leipä ja jauhot, sekä maitotaloustuotteet ja kananmunat ovat pääosin kotimaista alkuperää. WWF:n suositusten mukaan emme tee ruokia uhanalaisista kaloista tai äyriäisistä.

Sonaatti on mukana Luomun Portaat -ohjelmassa

Valikoimissamme on ruoanvalmistuksessa käytettäviä luomuraaka-aineita. Tämän ansiosta Sonaatti on Luomun portaat -ohjelmassa tasolla kolme. Pyrimme myös huomioimaan lähiruoan tarjonnan mahdollisuuksien mukaan. Pitkin vuotta ravintoloissamme nostetaan esille vastuullisuutta erilaisten teemojen kuten Green Buffet tai Hävikkiviikon kautta.

Reilun aterian aineksia

Maailma muuttuu kahvikuppi kerrallaan, ainakin Sonaatin kahviloissa ja järjestämissämme juhlissa! Teemme tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston ja sen ylioppilaskunnan kanssa. Jyväskylän yliopistolle on myönnetty Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi. Hakukriteereihin kuuluu mm. Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen kasvavassa määrin kampuksen ravintoloissa sekä kokous- ja juhlatarjoiluissa.

Teemme myös aktiivista suunnittelu- ja kehitystyötä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ja Jyväskylän yliopiston ympäristökoordinaattorin kanssa. Hänen aloitteestaan esimerkiksi isoissa yksiköissämme kierrätetään kaikki maitokartonkipakkaukset.